« terug naar vorige pagina

Service en bereikbaarheid

Onze huisartsenpraktijk sluit 2-jaarlijks een Zorgovereenkomst met onze preferente zorgverzekeraars VGZ en CZ. In principe volgen wij alle zorgafspraken die zij ons bieden. Onderdeel daarvan is de overeenkomst Service en Bereikbaarheid. We nemen deel aan alle onderdelen.

Het hebben en gebruiken van de mogelijkheid voor de patiënt voor het digitaal maken van een afspraak. Zie hiervoor ‘spreekuren’.

Het hebben en gebruiken van mogelijkheden tot het aanvragen van herhaalrecepten via MGn, herhaalreceptenlijn of telefonisch van de apotheek. Het is mogelijk om 24 uur per dag uw herhaalrecept aan te vragen en op te halen, buiten kantoortijden. Zie hiervoor ‘Online diensten Herhaalrecept MGn’.

Aanbieden en stimuleren van E-consulten waarbij de patiënt binnen 2 werkdagen reactie krijgt. Dit is in verband met de hoge eisen die gesteld worden aan digitale veiligheid en privacy alleen mogelijk als u gebruik maakt van MijnGezondheid.net of met de app MedGemak. Zie hiervoor ‘online diensten’.

Aanbieden en stimuleren van beeldbellen ter vervanging van een fysiek consult in overleg +tussen huisarts en patiënt. Vraag om deze mogelijkheid als u een afspraak maakt bij de assistentes.

Digitale zelftriage via de Moet Ik Naar De Dokter (MINDD) van Pharmapartners. Deze is ook te downloaden als MINDD app op uw telefoon of bezoekt u de website. Zie hiervoor ‘Online diensten Handige websites’

Aanbieden en stimuleren van de mogelijkheid tot inzien van labuitslagen. Binnen MijnGezondheid.net of met de app MedGemak is dat mogelijk naast het eigen medisch dossier inzien. Zie hiervoor ‘Mijn dossier’.

Aanbieden en stimuleren van de mogelijkheid tot telemonitoring en thuismetingen waarbij indien nodig de huisartsenpraktijk de benodigde apparatuur beschikbaar stelt ter voorkoming van consulten in de praktijk. Dit is mogelijk voor bijvoorbeeld patiënten met ernstige luchtwegklachten, hierbij worden een saturatiemeter en een thermometer van de praktijk gebruikt of het uitlenen van een digitale bloeddrukmeter bij patiënten met hoge bloeddruk. Ook is het mogelijk uw gewicht, bloeddruk en glucosewaarden door te geven aan de assistentes, huisartsen en/of praktijkverpleegkundigen. Gebruikt u hiervoor het ‘MGn E-consult’. Met de (wond)verpleegkundige van de praktijk of uw thuiszorgorganisatie bewaken we uw wond met foto’s via de (beveiligde) app.