« terug naar vorige pagina

Speciale spreekuren

Spreekuur seksuele gezondheid

In onze praktijk kunt u terecht met vragen over en advies, onderzoek en behandeling van seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA).
Daar is een apart spreekuur voor. Dit ‘SOA-spreekuur’ wordt gehouden door Loes Truijen-van Moorsel, een speciaal opgeleide doktersassistente.
Ze werkt samen onder supervisie van de huisarts. U kunt hier telefonisch een afspraak maken via de assistente.
Loes zal u vragen stellen m.b.t. seksualiteit. Deze vragen zijn nodig om zo goed mogelijk te kunnen bepalen welke test(en) bij u zinvol zijn.

Klik op de onderstaande link voor de vragenlijst. Deze vragen kunt u verwachten tijdens het consult.
Soa-Vragenlijst

Als u zelf vragen heeft m.b.t. anticonceptie of condoomgebruik, stel ze haar gerust!
De consulten worden door uw ziektekostenverzekering vergoed vanuit de basisverzekering.
Eventuele laboratoriumonderzoeken gaan net als ieder ander laboratoriumonderzoek van uw eigen risico af. 

Als u onveilig heeft gevreeën, is de test pas betrouwbaar minimaal 3 weken na het onveilige contact.
Houdt hier rekening mee bij het maken van de afspraak.

Huidspreekuur

Op dit spreekuur kunt u bij Mara Goijens, doktersassistente, terecht met vragen over en adviezen bij veel voorkomende huidaandoeningen, zoals keratose (zonneschade), ouderdomsvlekken en steelwratjes. Ook is het mogelijk om voor chronische huidaandoeningen, periodiek op controle te komen tijdens dit huidspreekuur. Mara heeft zich op dit gebied gespecialiseerd, en kijkt graag samen met u naar de huidplekjes en stelt zo nodig een behandeling is. Dit alles gebeurt onder supervisie van uw huisarts.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak inplannen? Maak dan een afspraak via de assistente.

Eenvoudig verdachte huidvlekjes scannen. Download de app: SkinVision

Wrattenspreekuur

Op alle werkdagen is er stikstof in de praktijk. U kunt dan terecht bij de assistente voor het aanstippen van wratten. Hiervoor dient van te voren een afspraak gemaakt te worden. De wrat moet meestal eerst door uw huisarts worden beoordeeld.

Kleine chirurgische ingreepjes

Voor kleine ingrepen zoals het verwijderen van een moedervlek is wat meer tijd nodig dan de standaard consult tijd. De arts wil het plekje eerst beoordelen, daarna kunt u via de assistente een afspraak maken. Vermeld daarbij dat het om een ingreepje gaat.

Assistente spreekuur

Hier kunt u terecht voor het verwijderen van hechtingen, zetten van injecties, meten van de bloeddruk, oren uitspuiten, wondbehandeling en uitstrijkjes voor het bevolkingsonderzoek. Na verwijzing van uw arts kunt u ook gehoortesten, bloedprikken, vaatonderzoek of een hartfilmpje laten doen. U kunt hiervoor (telefonisch) een afspraak maken.

Orthopedisch spreekuur

Dokter De Boer is kaderarts orthopedie. Hij heeft hiervoor een opleiding gedaan en zich gespecialiseerd in klachten van het bewegingsapparaat. De huisartsen van Valkenswaard doen mee aan dit project. Uw huisarts kan u daarvoor verwijzen naar dit speciale spreekuur.